Geen plannen, geen route, geen tijdslimiet…. 

Facebook Twitter Gplus Flickr Pinterest LinkedIn YouTube Google Maps E-mail

Onderhoud aan Panda

Auto-onderhoud is, net als bijna alles, goedkoper in Amerika dan in Canada. Mede daarom zijn we de laatste dagen snel doorgereden naar de Amerikaanse grens. We zijn nu ongeveer 5 maanden onderweg en hebben dik 20.000 kilometer gereden. Het was duidelijk dat Panda wat aandacht van een kenner nodig heeft. Sinds een paar weken rammelt het hier en daar wat meer. De motor sputtert af en toe een beetje, de banden zijn zo goed als versleten. Kortom, een beetje liefde en wat meer aandacht dan af en toe olie bijvulen is wat ze nu nodig heeft.

Zo’n 5000 kilometer terug hadden we een lekke band op de Dempster highway, in het hoge noorden van Canada. We hebben dat toen opgelost met een spuitbus fix-a-flat, hebben er wat extra lucht bij gepompt en daarmee nog dik 5000 kilometer gereden. Prima voor iets wat mensen een “tijdelijke” oplossing noemen. Echter op onze eerste ochtend terug in Amerika begint de band toch te sissen en we zien gewoon belletjes bij het ventiel. Het wordt nu dus wel tijd dat we de band vervangen/plakken.

Aangezien de banden toch eigenlijk al op zijn, willen we graag een hele set nieuwe banden. Al ruim vijf maanden zijn we op zoek naar nieuwe Michelin XZL’s, dat is wat er nu ook op zit. Deze banden zijn echter niet te vinden, of heel duur. We vonden in Alaska een bandenboer die ze kon leveren, maar die vroeg bijna 1000 euro per band. Dat vonden we toch wel (wat) duur…

Ook bij navraag in Bellingham blijken ze niet te vinden. We weten dat er in Portland een Michelin loods moet zitten met voorraad van deze banden, maar vinden niemand die ze kan leveren. Gelukkig hebben we inmiddels contact met de mensen van Dutch Overland Team, een nederlands stel dat inmiddels ook op reis is met een Volvo TGB en zij rijden met Grabbers AT 315/75 R16. Die kunnen we hier ook krijgen en kosten minder dan de helft van de Michelin’s.

Inmiddels zitten ze er een paar dagen op en tot nu toe zijn we tevreden. Het stuurt makkelijker in elk geval. Wat het doet voor het gebruik moeten we nog bekijken, maar voorlopig is het een goede keus.

Panda’s nieuwe bandjes!

Tweede stop op het lijstje is een bedrijf dat de LPG tank er uit kan halen. We hadden deze in Nederland laten plaatsen omdat rijden op LPG daar goedkoper is en we ook nog een beetje aan het milieu wilden denken. Hier, in Amerika echter maakt het qua prijs niet zo veel uit en blijkt dat we met name op benzine rijden. Daarnaast zijn ze in Nederland natuurlijk bezig om de belastingregels voor old-timers aan te passen en als we de gastank er in zouden laten zitten, kan ons dat volgend jaar veel geld gaan kosten. De tank neemt veel ruimte in en dus besluiten we deze er uit te laten halen. Gelukkig vinden we een bedrijf dat deze graag in ruil voor de onderdelen er uit wil halen. Geen kosten voor ons, en (bijna) gloednieuwe onderdelen voor hen. Iedereen blij!

Tenslotte moet er wat regulier onderhoud aan de motor worden gepleegd. Zoals gezegd loopt de motor niet meer zo soepel als voorheen. We denken dat de kleppen bijgesteld moeten worden. Het luchtfilter moet waarschijnlijk vervangen worden en de motor moet in zijn algemeenheid ook eens goed nagelopen en schoongemaakt worden.

Hiervoor vinden we een bedrijf dat vaak leerlingen aan neemt en de eigenaar is bereid om Michel mee te laten kijken en hem te leren hoe het moet, zodat we eea de volgende keer misschien zelf kunnen.

Alle bedrijfjes zitten naast elkaar op hetzelfde terrein en in plaats van daar in de auto te blijven slapen, besluiten wij om een hotelletje te pakken. Heerlijk een paar dagen continue internet, een lekker bed en een douche binnen handbereik. Heel fijn!

 

2 Responses

  1. Een geweldige onderneming ! zeer interessant te lezen.
    Wens jullie veel plezier en geluk
    Geniet er van, zolang je kan

    ebenau-markelo

Home onderhoud Onderhoud aan Panda
credit
%d bloggers like this: